miercuri, 16 iulie 2014

Acte necesare pentru schimbarea cartii de identitate

Acte necesare pentru schimbarea cartii de identitate
Schimbarea cartii de identitate sau buletinului este inevitabila la un moment dat. O sa vorbim despre actele care iti trebuie pentru schimbarea cartii de identitate. Fie ca iti schimbi domiciliul sau ti-a expirat cartea de identitate, aceasta trebuie reinoita. Pentru ca buletinul sau cartea de identitate este cel unul dintre cele mai importante acte. Cartea de identitate este cea care te definiste. Fara ea, nu existi.
Dragii mei, daca v-ati facut curaj si va hotarati sa mergei sa va schimbati cartea de identitate, iata ce acte va trebuiesc :


-Certificatul de nastere;
-Actul cu care se face dovada adresei de domiciliu. Aici avem mai multe posibilitati:
1 daca vrei sa te muti la cineva in proprietate, ai nevoie de declaratia scrisa de primire in spatiu a gazduitorului, insotita de actul de proprietate al acestuia.
2. declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata
3. pentru persoanele ce domiciliaza in mediu rural, documentul (eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol
- Timbru fiscal - a carui valoare se poate schimba, suma fiind actualizata prin Hotarare de Guvern;
-Chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate
La mine a fost destul de simplu. M-am mutat la cineva si am avut nevoie doar de certificat de nastere, o declaratie de primire in spatiu si actul de identitate.
Multa bafta.
Sursa pasapoarte.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu